Hvornår skal jeg gøde og hvorfor?

Alle gøder, men hvorfor?

Foråret er det perfekte tidspunkt til at give din græsplæne gødning. Når jordtemperaturen - ikke lufttemperaturen rammer 12-13 grader. Det kan du blandt andet se, når syrenerne begynder at springe ud. Vi vil gerne sørge for at gøde en jord der er aktiv og i vækst - så derfor er det bedst at vente til foråret når solen begynder at kigge frem. 

Betragt gødning som næringsstoffer til din græsplæne. Hvis din jord er meget næringsfattig, så kan det være kærkomment for græssets vækst at give den noget gødning. 

Hvilken type gødning skal jeg vælge?

Der findes grundlæggende 2 forskellige typer gødning; kunstgødning og organisk gødning. Kunstgødning fremstilles ved ganske ufarlige kemiske processer hvor de forskellige elementer i gødningen frysetørres til såkaldte Organisk gødning derimod er fremstillet af et organisk produkt, det kan være muld iblandet god gammeldags hestemøg, hønselort eller andet som giver mulden en god forudsætning for at give næring til underlaget.

Som en god tommelfingerregel siger man, at organisk gødning er det bedste men også det mest langsommelige hvor kunstgødning oftest giver dig et hurtige resultat. Organisk gødning frigives derimod over længere tid grundet den lavere koncentration, hvorimod kunstgødning frigives relativt hurtigt til omgivelserne så snart denne opløses af regnen.